Videostudie i Kolding

Et professionelt studie til video er bare rart, uanset om man er videograf eller blot en som ønsker at skyde en video til sociale medier. Når der er styr på alt det praktiske, så bliver den kreative proces om ikke andet bare en del nemmere og mere lige til. Med andre ord er der mere plads og tid til netop at være kreativ – og det er vel det, det hele handler om, ikke?

Hvilket slags videostudie skal jeg vælge?

Hmm, det er sådan set et meget godt og relevant spørgsmål, men når det kommer til stykket, er det rigtige måske at spørge, om du enten har brug for: 

  1. et fotostudie, eller
  2. et videostudie

Fordelen ved et videostudie er, at det ofte kan bruges til både video og foto, hvor et fotostudie ikke kan bruges til video. Når vi snakker et videoshoot, er både lyd og lys utroligt vigtigt. Lokalet skal derfor være lydisoleret såvel lyddesignet godt. Derudover er lyset en stor udfordringen, da solen naturligvis bevæger sig i løbet af dagen. Derfor er det rigtig brugervenligt, når lokalet er mørklagt. På den måde har du nemlig fuld kontrol over lyset, hvorfor du kan fokusere på at skyde video, som det hele jo handler om. 43

Har jeg brug for hjælp fra en videograf eller ej?

Om du har brug for en videograf eller ej kommer meget an på både kompleksiteten af dit projekt, men naturligvis også hvor rutineret du selv er. Når du booker videostudiet er det såkaldt plug and play, hvilket betyder at det hele egentlig er sat op for dig. Du skal sådan set bare trykke play på kameraet, meeen så alligevel ikke helt. Du skal stadig: 

  • sørge for lyden er indstillet korrekt efter interviewpersonen
  • lyset er korrekt placeret
  • indstillinger på kameraet passer ideelt til det ønskede

Hvis ovenstående gør dig lidt nervøs, er det nok et godt tegn på, du har brug for en videograf. Heldigvis er der forskellige grader af det. For eksempel kan det være, videografen blot skal hjælpe med at sætte ovenstående punkter op for dig, og dernæst kan du selv styre det. Omvendt kan det også være, du har brug for, at der er en videograf til at optage det hele for dig, så du slet ikke skal tænke på noget.

Derfor bør du ikke vælge et videostudie 

Kan du finde et fotostudie, som er billigere, og du egentlig bare skal have skudt nogle billeder, så er det nok i virkeligheden en bedre aftale. Omvendt hvis videostudiet er samme pris, kan du ligeså godt få de ekstra fordele ved et videostudie. Her har du som sagt 100% kontrol over lyset, hvilket også kan komme et foto til gode. Derudover kan det jo være, du ombestemmer dig mens du er i studiet, og alligevel gerne vil have lavet noget video. 

Book tid i videostudiet her 

Interesseret? Så besøg Kolding Video Studie, hvor du både kan lære mere, men også booke en tid i vores kalender.